Sonus bv
raadgevende
ingenieurs

Bezoekadres:
Eemsteynplein 6
3312 JA Dordrecht

078 - 6312102


E-mail:
sonus@sonus.nl


Breng uw kennis op peil met een cursus geluid


De Cursusbrochure 2019-2020 als pdf-file.


Steeds meer mensen krijgen beroepshalve te maken met geluid. Daarbij kan het gaan om:

Milieu-eisen hoeveel geluid is toegestaan in de omgeving van o.a. bedrijven en installaties
Arbo-eisen hoeveel geluid is verantwoord op de arbeidsplaats
Eisen Bouwbesluit hoeveel geluid is toegestaan in de woonomgeving

Slechts weinigen hebben echter in hun opleiding voldoende kennis van akoestiek kunnen vergaren. Om die kennis op peil te brengen heeft Sonus vier cursussen geluid ontwikkeld waarin deelnemers met de verschillende deelgebieden van het 'vak' vertrouwd raken. Het betreft de cursussen:

- Akoestiek A (cursus geluid; alle basisbeginselen)
- Industrielawaai (gebruik Handleiding meten en rekenen Industrielawaai)
- Meten van geluid (uitvoeren van perfecte geluidmetingen volgens ieder voorschrift)
- Beoordeling akoestische rapportages (valkuilen in akoestische rapporten)

Voor al deze cursussen kunt u zich aanmelden door middel van het electronische aanmeldingsformulier of door het aanmeldingsformulier uit de cursusbrochure.

Naast deze cursussen met open inschrijvingen verzorgt Sonus tevens 'in company'-cursussen. Bij een dergelijke cursus geluid en trillingen wordt in overleg met de opdrachtgever een passende cursus samengesteld en verzorgd op de plaats en tijd die de opdrachtgever het best schikt.

Al deze mondelinge cursussen geluid worden verzorgd door ervaren docenten, met zeer veel praktijkervaring op het gebied van geluid en trillingen. Voor iedere cursus is documentatiemateriaal, waar nodig aangevuld met diverse handleidingen en voorschriften, in een syllabus gebundeld. De wekelijkse lessen duren tweeënhalf uur. Dat is ook ongeveer de tijd die de cursist moet besteden aan zelfstudie.

De cursussen Akoestiek A, Industrielawaai, Meten van geluid en Beoordeling akoestische rapportages worden gegeven op een centrale plaats in het land. De locatie is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

De cursusprijzen zijn inclusief koffie en thee. Reis- en verblijfskosten zijn voor rekening van de cursist. Facturatie vindt plaats na aanvang van de cursus met een betalingstermijn van maximaal 30 dagen. Bij onvoldoende belangstelling is het mogelijk dat een cursus wordt geannuleerd. In dat geval wordt overleg gevoerd met de inschrijvers.Referenties:
Site navigatie:

Sonus bv raadgevende ingenieurs, dé partner op het gebied van geluid en trillingen

2